mag. Dejan Bratuš, dr. med.

Leta 1982 diplomiral na srednji šoli Pearl River v Pearl Riverju v New Yorku v ZDA. Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je leta 1997 opravil specialistični izpit iz urologije. Predsednik Slovenskega Urološkega združenja in član Evropske zveze urologije (EAU) in Evropske družbe za spolno medicino (ESSM). Ustanovitelj in predsednik slovenskega Društva za spolno medicino Slovenije (SSMS). Nacionalni koordinator urološke specializacije pri Zdravniški zbornici Slovenije.

V Splošni bolnišnici Maribor je zaposlen od leta 1991, kjer se poleg strokovnega dela aktivno vključuje v znanstveno in publicistično delo o kirurški službi ter pripravlja magisterij.
Poleg splošne urologije se posebej ukvarja z otroško urologijo in težavami erektilne disfunkcije. Skupaj s kolegi fiziatri je sodeloval v odmevnem slovensko-avstrijskem raziskovalnem projektu, v katerem so ugotavljali vpliv magnetnega polja na povečanje prostate.

Sodeluje v širši multicentrični evropski raziskavi na področju bolezni prostate, ki jo vodi urološka klinika v Rotterdamu in se udeležuje številnih kongresov ter simpozijev, kjer nastopa s svojimi strokovnimi prispevki.
Skopo odmerjeni prosti čas preživlja z družino. Pozimi skupne trenutke radi preživijo na smučeh, poleti pa na valovih, saj so zavzeti jadralci.